top of page
  • Writer's pictureTroels Øhman

Praktik grafisk design

Af Sophia Kaiser


Lidt om fordelene ved at være i praktik


At være i praktik er blevet en meget normal del af uddannelses processen. Praktik betyder at man for muligheden for at komme ud i en virksomhed og få en forståelse af hvad man kan forvente når man er færdig uddannet.


At få lov til at kigge med over skulderen og observere dem som allerede arbejder i branchen, giver et større indblik i hvad der forventes af en når man selv bliver færdiguddannet. Det at være i praktik er ikke kun at hente kaffe, men man får muligheden for at være en flue på væggen når der sker noget. Men, man er også en del af teamet, og får muligheden for at arbejde sammen med erfarne fag personer og få tildelt opgaver som skal give en mere erfaring og lærer nye redskaber.


Man lærer hvordan det er at være del at et team og arbejde i et rimeligt tempo. Jeg er selv studerende og det at komme ud på et arbejdesplads hvor deadlines er korte og hvor kvalitet er på højt niveau, har virkelig åbnet mine øje og hjulpet mig til at være mere effektiv og løsnings orienteret i min arbejdsproces. Som studerende har vi friheden til at fordybe os og virkelig tage os god tid til at lære og forstå det vi arbejder med. Dog er der ikke altid tid til at fordybe sig på samme måde på en arbejdesplads, hvilket er hvorfor jeg finder det meget lærerigt at komme i praktik. Der er fart på og forventningerne er høje og det tror jeg er vigtigt at opleve og være forberedt på når man er selv skal i arbejde.


Jeg har været så heldig at få lov til at komme i praktik hos OH MAN Productions, som en del af min bachelor udannelse i Visuel Kommunikations Design fra Design Skolen Kolding. Det er være i praktik i en lille virksomhed har givet mig et indblik i hvordan det er at være designer i den virkelige verden og hvad der forventes af en. At få lov som studerende at komme ud og få en smagsprøve på hvordan det er at arbejde med kunder, større projekter og være en del af en virksomhed, er en spændende og lærerig oplevelse.


Hos OH Man productions er man som praktikant en del af temaet. Jeg har fået lov til at være en del af store og små opgaver. Opleve hvordan det er at være designer og få et indblik i de udfordringer som en designer står overfor i sin hverdag. Som studerende for man ikke nødvendigvis en forståelse for hvad det egentlig betyder at arbejde i en virksomhed. Selvom man gerne vil lave mange projekter, er det ikke altid muligt da økonomi og tid også er en vigtig faktorer.


At få lov til at arbejde side om side med erfarne og dygtige designere inspirerer og motiverer virkelig en til at gøre et godt stykke arbejde. Det at få lov til at observere og lære af andre er aldrig noget dårligt!


Som sagt, som praktikant er man en del af temaet og det betyder man skal kunne tage imod en hver form for opgave - om det er at hente kaffe når der er tryk på eller at man få opgaver der skal afleveres på kort tid. Man får muligheden for at få en smagsprøve indenfor ens felt og får skabt gode arbejdsrelationer. Praktik er en læringsprocess som har til mål at styrke din nysgerrighed, motivere og inspirere dig indenfor dit interesse område. Hvem har ikke lyst til at få en smagsprøve for ens fremtidige arbejdesplads?


93 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


OH MAN Productions
OH MAN Productions
bottom of page